Historia

Det går inte nämna Antonskolans historia utan att nämna Berit.
Allt startade med att Berit Lennartsson hade en dröm om att få ge sina elever de rätta förutsättningarna för att växa som människor och i sin tur kunna göra skillnad på riktigt. Berit ville se en skola som ger eleverna en djupare förståelse för sin omvärld och inte bara läste om den.

År 2001 startade Berit Antonskolan med ca 20 elever och 2,5 anställda inklusive henne själv. Berit var rektor, lärare, köpte maten, städade, öppnade och stängde fritidshemmet och mycket mycket mer. Det är i den ”idealist-andan” som Antonskolan startade. Berit säger ofta att vi inte ska ge upp utan fortsätta tro på det vi gör för barnens, elevernas och ungdomarna skull. Antonskolan föddes ur en idé och vi är fortfarande hust det – en idéburen verksamhet som inte ger upp.

Idag har Antonskolan växt till 2 grundskolor och förskolor samt sen 2018 med en ny verksamhet i ett nytt bolag, Anton HVB AB. Berit har gått i pension och gett allt vidare till den stiftelse hon själv bildade, Antonstiftelsen. Antonstiftelsen är sen 1 juli 2021 ensam ägare av de verksamheter som Berit varit med och startat. Läs mer om Antonstiftelsen under dess rubrik.