Juni 2018

Nu har det snart gått en hel termin på Lill-Anton förskola.
Vi har arbetat med Sydamerika med inriktning regnskogen. Det har varit spännande på många olika sätt, flera av barnen fastnade för och ville lära mer om vilka djur som lever där.
Temat avslutades på förskolans dag den 17/5 med en färgsprakande Karneval på stan.
I maj har vi även varit delaktiga i No Litter day, som är en internationell skräpplockardag. Vi plockade skräp och lärde oss hur man ska göra för att både djur, människor och miljö ska må bra och att vi alla har ett ansvar i detta.
Lill-Antonloppet har vi varje år, då springer alla utifrån sina förutsättningar, sedan blir det medalj och diplom så klart!
Sista dagen i maj var det även dags för utfärd för “storbarnen”. I år gick den till Kronoskogen, en fantastiskt härlig dag då barnen på våra båda enheter kunde träffas och leka med varandra.

Ibland får vi besök från andra länder. I mars var ett 20-tal förskollärarstudenter och hälsade på från Belgien. I juni kommer en volontärarbetare från Indien för att lära om oss och vi får lära av henne. Det är så inspirerande för både barn och pedagoger att ha detta utbytet.

Snart är det sommarlov med dagar fyllda av sommarlovsaktiviteter för dem som är på förskolan.
Under sommarlovet vill vi utmana alla barn och familjer att läsa en bok tillsammans som barnet sedan ska ta med till förskolan och berätta om för sina kompisar när terminen börjar igen. Utifrån detta kommer vi sedan bygga vidare på nytt tema och nya utmaningar för vår verksamhet.

I Augusti har vi glädjen att hälsa nya familjer välkomna till Lill-Anton förskola men innan dess vill jag önskar er alla en riktigt skön sommar!

Margareta Härlin, förskolechef på Lill-Anton förskola.