September 2017

Ett nytt läsår har kommit igång här på Lill-Anton förskola. Den första tiden på terminen är en viktig tid då nya grupper ska formas, nya och gamla kompisar ska lära känna varandra och alla ska bli trygga i sin grupp. På Anton Utbildning brukar vi säga att “trygga barn lär sig bättre”. Därför låter vi denna perioden få ha just trygghet i fokus.

Den här terminen är temat Europa. Vi ska få träffa Nasse som hittar en magisk resväska. Det står ett namn på väskan – undrar vem det är och undrar varför väskan hamnade hos oss? När vi öppnar väskan så får vi lite ledtrådar för att kunna hitta ägaren och varför väskan hamnade här.
I vårt tema kommer vi bl.a arbeta med FN:s barnkonvention, känslor och våra sinnen.

Jag ser fram emot en spännande termin, där vi lär av varandra och strävar mot vår vision
“Att utrusta världsmedborgare som gör skillnad.”

September 2017
Margareta Härlin, Förskolechef